L’ocasió era especial i l’escenari també ho havia de ser. El reconegut divulgador menorquí, Gabriel Julià presentava el llibre “Noms propis (femení, plural)”. Una obra que recull la biografia de trenta-set dones importants en el món cultural de Menorca i que hi han deixat la seva empremta. Sobretot, en l’àmbit de la música i les arts plàstiques. Tot i la seva rellevància i la transcendència de la seva tasca, són dones fins ara poc conegudes i, encara menys, anomenades. Una realitat que el professor Gabriel Julià cerca transformar amb la seva publicació.
Per aquest motiu, l’espai per donar a conèixer una obra tan simbòlica i, en certa manera, trencadora, no és fruit de l’atzar. La Fundación José María de Olives y de Ponsich, Conde de Torre-saura va obrir les portes de Cas Compte per acollir un dels actes més inspiradors d’aquest inici d’any, en el qual assistiren més d’un centenar de persones.

De fet, en la seva intervenció, el professor Gabriel Julià, va reconèixer la bellesa del lloc i va agrair a la Fundació haver-hi pogut compartir amb un gran públic els detalls i les anècdotes del seu llibre. Així, a la Sala d’Honor de Cas Compte explicà com la curiositat el va empènyer a conèixer i a investigar algunes de les figures femenines més destacades de Menorca i com d’orgullós n’estava de poder contribuir en la divulgació de la seva tasca.

El van acompanyar els periodistes de El Iris, que és el Setmanari que n’ha fet l’edició. Silve Pons va conduir l’acte i Miriam Triay en va fer la presentació. La cirereta del pastís fou l’actuació del Cor Cadenza. Format exclusivament per dones i dirigit per Cristina Álvarez, va captivar els assistents amb un petit repertori que donà un final redó a la vetllada.
